طرح هادی روستایی، یک طرح مصوب در تاریخ ۱۲ دی ۱۳۷۸ است. این طرح وضعیت زمین را از لحاظ داخل یا خارج بافت بودن مشخص میکند.
در صورتی که زمین مورد نظر در داخل بافت قرار داشته باشد، یعنی زمین از طرح هادی برخوردار است و درون طرح هادی روستایی قرار دارد.
خرید این زمین برای ساخت و ساز مناسب بوده و میتوان جهت ساخت ویلا یا خانه در آن مجوزهای لازم را از نهادهای مربوطه دریافت کرد.
در واقع تنها در زمینهایی میتوان به ساخت و ساز پرداخت که در محدوده مجاز طرح هادی روستایی قرار داشته باشند.
بنابراین هنگام خرید زمین جهت ساخت، باید به این مورد توجه زیادی کرده و حتما در این رابطه تحقیقات لازم را به عمل آورد.
طرح هادی حامی محیط زیست است و در جهت حفظ محیط زیست و جلوگیری از نابودی اراضی کشور تصویب شده است.
وقتی طرح هادی در یک روستا اجرا میشود و زمینهایی که نقشه برداری می شوند و برای آنها کاربریهای زراعی ، مسکونی یا باغی تعریف میشود
به اینگونه زمین ها ، زمین های داخل بافت گویند.
خوب اگر در یک روستایی طرح هادی اجرا شد و تصویب هم شد و زمین داخل بافت آمد چه نوع کاربری های این زمین میتواند داشته باشد؟
نکته مهم:
البته یک اصطلاحاتی به نام الحاق به بافت و زمین چسبیده به بافت هم معرفی میشود که معمولاً همه اینها حکم زمین بیرون بافت را دارد و وقتی زمین بیرون بافت باشد به آن انشعابات تعلق نمیگیرد و جواز ساخت نیز صادر نمیشود و در کل مالک حق ساخت و ساز در زمینهای بیرون بافت را ندارد.
زمینهای داخل بافت به سه دسته تقسیم می شوند:
زمین با کاربری مسکونی به زمینههای گفته می شود که طرح هادی در آن اجرا شده و داخل بافت هستند و مالک زمین می تواند بعد از دریافت مجوز ساخت شروع به ساخت و ساز کند.
در زمینهای با کاربری مسکونی چون داخل بافت هستند انشعابات نیز روی زمین قرار دارد و بعد از دریافت مجوز ساخت و ساخت بنا به مالک تعلق می گیرد.
اصولاً گرانترین و بهترین و البته شسته رفته ترین زمین ها را زمین های مسکونی می گویند البته تعدادشان نسبت به زمینه های دیگر بسیار کمتر می باشد.
اگر شما یک قطعه زمین خریداری نمودید و زمین در کاربری باغی یا زراعی واقع شده بود شما میتوانید در این قطعه زمین شروع به ساخت و ساز نمایید
اما برای شما مجوز ساخت صادر نمیشود فقط بعد از پایان ساخت ویلا شما برای دریافت انشعابات باید پایان کار بگیرید.
اگر زمین شما در کاربری مسکونی قرار داشت به راحتی به شما مجوز ساخت میدهند اما اگر زمین در کاربری باغی و زراعی قرار داشت
باید اول تغییر کاربری بگیرید و زمین خود را تبدیل به کاربری مسکونی بکنید سپس برای مجوز ساخت اقدام کنید.
اگر زمین شما داخل بافت باشد ولی کاربری آن زراعی یا باغی باشد هیچ کس نمی تواند ویلای شما را خراب کند یا بنایی که قرار است بسازید را خراب کند
اما اگر بخواهید انشعابات بگیرید هزینه سنگینی باید پرداخت کنید در صورتی که اگه شما زمین تان کاربری مسکونی داشته باشد و مجوز ساخت بگیرید
و بخواهید انشعابات بگیرید هزینه آن بسیار اندک می باشد.
بروز رسانی در ۱۴۰۲/۰۵/۲۹
لطفا برای ورود یا ثبت نام شماره تلفن همراه خود را وارد کنید.